Почистване и оглед на корпуса на яхти с подводен дрон

Какво може да почисти Keelcrab? Използва се за почистване на водорасли, образуващи се под лодката до 5 мм. Не почиства образувалите се водорасли над 5 мм и миди. Функцията за почистване на Keelcrab е настроена така, че дронът да може да премахва водорасли и растителност.

Keelcrab премахва ли миди от корпуса? Ако не, защо? Първо, ако такива организми вече растат на повърхността на корпуса на лодката, това може да означава две неща: Използваният противообрастващият агент или не е подходящ за водите, където пребивава основно лодката, или е минало много време от последното нанасяне на противообрастващ агент. Второ, нашият опит ни научи, че премахването им, когато лодката е на вода може да бъде много опасно за безопасността и жизнения цикъл на лодката.

Използването му премахва ли токсичните багрила? Никога не уврежда и не отделя отровните химикали по време на почистване.

Какво е Keelcrab? Първият от новото поколение подводни роботи, изцяло проектирани и произведени в Италия за извършване на роботизирани дейности по почистване, поддръжка и проверка на корпуса на яхти, лодки за развлечение и плаващи къщи. Подводната камера с висока разделителна способност IP68 позволява на Keelcrab да бъде маневриран чрез кабелно дистанционно управление, където видео потокът се показва на 7-инчовия екран с висока разделителна способност. По отношение на капацитета за почистване, дронът е оборудван с противоположно въртящи се четки с меки дискове (15 mm отклонение/адаптиране към повърхността), задвижвани от специален водоустойчив мотор с подменящи се накрайници (найлон или неръждаема стомана), за да се гарантира най-добрият ефект и капацитет на почистване, взаимозаменяеми според изискванията за абразия. Тези A.N.C.C.P. сертифицирани четки не премахват противообрастващите бои, а по-скоро удължават техния ефект и живот във времето. Силата на вакуум/аспирация се генерира от централна турбина (работно колело), ​​задвижвано от безчетков двигател. Това изпълнява двойната функция да поддържа робота прикрепен към корпуса и да премахва всички водорасли, които са се образували по него. Движението се извършва чрез гумени четки на релси, които позволяват движение във всички посоки.

Мога ли евентуално да почистя цялата повърхност на корпуса, която е под водата? В процентно изражение Keelcrab може да почисти 80-90% от корпуса на плавателния съд с дължина до 25 метра, оставяйки валовете, витлата, кормилата и ъглите на корабособственика, когато го изкара на сух док или професионалистите водолази.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Заявете оглед

Цени на годишна абонаментна поддръжка (почистване и инспекция на корпуса) на яхти и лодки за района на град Варна до 50 км. Максимално – 5 броя на година. Цените са актуални за 2024 г.
1. Абонаментна поддръжка на плавателен съд с дължина от 8.00 до 10.00 м – 1050 лв.
2. Абонаментна поддръжка на плавателен съд с дължина от 10.01 до 16.00 м – 1689 лв.
3. Абонаментна поддръжка на плавателен съд с дължина от 16.01 до 20.00 м – 2107 лв.
4. Абонаментна поддръжка на плавателен съд с дължина над 20 м – индивидуална оферта.

  1. Цена за единично почистване на лодки 35.00 лв/м. За плавателни съдове под 8.00 м минимално се таксува за 8 м. Средно време за цикъл на почистване ок. 2 ч за плавателни съдове с дължина на корпуса до 16 м. и ок. 3 ч за плавателни съдове с дължина на корпуса до 20 м.
  2. Годишната абонаментна услуга се базира на постоянно и често почистване на корпуса, за да го поддържате в добър вид. На всеки 2 месеца на места с топла вода над 22 градуса по Целзий и на всеки 3-4 месеца в студена вода.
  3. В цената не се включва ДДС.